Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1-1,5 szklanki
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • szpinak mrożony

    200 gram
  • jajko

    1 szklanka
  • ser gouda

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy masę nalesnikową z mąki, jajka i mleka. Smażymy nalesniki. Następnei na maśle trzeba zeszklić szpinak, wykładać na usmażone naleśniki, nasytepnei ser potarkować i posypać naleśniki. Włożyć do naczynia żaroodpornego bez pokrywki i zapiekać razem około 10 minut aż ser się stopi w 150 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasiaw

14.08.2011 13:57
trzeba wypróbowac

Anna169Hosz

09.06.2011 11:12
Akurat mamy sezon na szpinak- pyszne!

monika154

06.06.2011 18:57
pyszne

izoldaaa6

09.09.2010 11:11
ale to musi być pyszne, aż mi się w żołądku ścisnęło

Monika193

08.09.2010 21:15
muszę spróbować

marzencia2007

08.09.2010 16:42
jadłam takie sa smaczne :)

kamilaj

07.09.2010 18:09
smak może być ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat