Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka sledziowa z zurawina i buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 30 dag
mleko 200 ml.
buraki ćwikłowe 250 g
oliwa 2 lyzki
ocet winny 1 lyzka
żurawina
orzechy 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka sledziowa z zurawina i buraczkami

Sledzie namocz w mleku przez 2 godziny. .pokroj w kostke.Zurawine namocz w wodzie zagotuj i odcedz. buraki umyj ,przypraw sola ,pieprzem,polej oliwa i piecz 1 godz. ,zawiniete w folie aluminiowa. po ostudzeniu buraki obierz i pokruj w niewielka kostke . na buraczki poloz sledzie nastepnie posty zurawina .posyp posiekanymiorzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 18.02.2011 13:23
mniam mniam
IZABELA29 06.12.2010 10:16
prosty i smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak