Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po chińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 40 dkg
cebula biała 1 szt.
imbir 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
olej 4-5 łyżek
wino wytrawne 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po chińsku

Wołowinę zamrozić. Zamrożone mięso pokroić w drobne paseczki. Zrobić marynatę z mąki ziemniaczanej, winai 1 łyżki oleju. Do marynaty włożyć mięso na 2 godziny. Na części oleju rozgrzać i usmażyć mięso co chwilę je mieszając. Następnie należy wyjąć mięso, wlać pozostały olej i na małym ogniu smażyć 2 minuty pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i imbir ciągle mieszając. Następnie wsypać sól i cukier, smażyć 3 minuty i dodać mięso chwilę jeszcze wszystko smażąc. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.01.2013 15:22
pychota;)
maryśka 09.10.2011 18:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak