Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z brzoskwiniami i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 15 dag
marchew 2
pieczarek 10 dag
cebula
ryż 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sos sojowy
sól
olej
brzoskwinie w puszce 2 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z brzoskwiniami i marchewką

Marchew pokroić w paski, pieczarki pociąć w plastry. Cebulę posiekać, brzoskwinie pokroić w ósemki, ryż ugotować na pól twardo, wołowinę pokroić w wąskie paski. W głębokiej patelni na olej wrzucić cebulę, zeszklić, dodać marchewkę i pieczarki, smażyć 5min. Warzywa zdjąć z patelni, wrzucić wołowinę, smażyć do zarumienienia, dodać ryż i sos sojowy, dusić 15minut. Dodać warzywa i koncentrat, wymieszać. Dusić jeszcze 10min, potrawę wyłożyć na talerze i obłożyć brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.01.2013 15:23
ooo ciekawe połączenie;]
iza15 24.12.2010 17:59
ciekawe...
iga2 05.12.2010 17:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak