Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety zmorszczuka 0.5 kg
jaja 2 szt.
cebula 1 szt.
mleko 250 ml.
masło 5-0 g
chrzan 50 g
rodzynki 50 g
olej 2 lyzki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny

Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.Bulke namocz w mleku i odcisnij. rybe wraz z cebula i odcisnieta bulka zmiel w maszynce.Powstala mase wymieszaj z chrzanem i rodzynkami ,dopraw do smaku i dokladnie wymieszaj . Forme do pieczenia wysmaruj olejem i wypelnij masa rybna . Forme z pasztetem wloz do wysokiej blaszki wypelnionej woda .Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut. .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 22.09.2012 10:09
bardzo ciekawa inspiracja
pacpaw 09.10.2011 22:37
pomysłowe - nigdy bym nie wpadł na pasztet z fileta ryby.A lista składników jeszcze ciekawsza i ich połączenie
IZABELA29 28.02.2011 09:26
dobre
MAŁY 09.02.2011 12:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak