Devolay z serem żółtym i papryką czerwoną

Devolay z serem żółtym i papryką czerwoną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • jajko

    1-2 sztuki
  • ser gouda

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na plastry o grubości 1,5 centymetra. Plastry w łożyć do foliowej torebki i lekko rozbić tłuczkiem każdy kawałek. Doprawić solą i pieprzem. Następnie ser pokroić w plasterki, paprykę w wąskie paseczki. Układać na każdym plastrze mięsa, ser i paprykę, zwijać w rulon, zapiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju pod przykrywką, obracając co jakiś czas, aż zapiecze się.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lara

21.11.2013 15:36
bardzo dobry obiad

Anonimowy

29.09.2013 13:32
SMACZNY OBIAD

Wacław

16.08.2011 20:21
pycha,lubie piersi,uwielbiam papryke czerwona !

izoldaaa6

09.09.2010 11:13
uwielbiam devolaye

Monika193

08.09.2010 21:14
bardzo lubię devolaya

marzencia2007

08.09.2010 16:43
super!!

kamilaj

07.09.2010 18:09
ukochane moje devolay :)

IZABELA29

27.06.2010 08:01
smacznie brzmi

sylwiachmiel

13.06.2010 11:50
oj sie przybieram do nich i jakos nie moge sie zebrac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat