Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERCA GOTOWANE W SOSIE CHRZANOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe lub cielęce
sól
włoszczyzna 15 dag
masło 4 dag
mąka
wywar warzywny 1,5 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
sok z cytryny
cukier
chrzan ok. 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SERCA GOTOWANE W SOSIE CHRZANOWYM

Serca umyć, (wycisnąć skrzepy krwi), włożyć do wrzacej, osolonej wody i gotować około 40 minut, dodać włoszczyznę i razem gotować jeszcze 25-30 minut.
Miękkie serca wyjąć, pokrajać w podłużne paski.
Przygotować sos:
zrobić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wywarem warzywnym i śmietaną , dodać najlepiej świeżo starty chrzan, przyprawy, zagotować.serca pokrajane włożyć do sosu, podgrzać, podawac np. z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.01.2013 15:23
może być smaczne;]
ilka_86 17.07.2011 19:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak