Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone Emi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki
sól 1 łyżka
ząbki czosnku 2
koper świeży 1 cała roślina
liść wiśni 1
chrzan świeży 8 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone Emi

Sól rozpuszczamy w wodzie (1 łyżka soli na litr wody) i zagotowujemy. Do wyparzonego słoika wkładamy ząbek czosnku, 2x2cm kawałki chrzanu, liść wiśni, pokrojoną łodygę kopru. Ciasno wkładamy ogórki i na wierz jeszcze dajemy ponownie ząbek czosnku, 2x2cm kawałek korzenia chrzanu i baldachim kopru. Całość zalewamy gorącą solanką i odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.06.2012 07:55
z liśćmi wiśni nie robiłam nigdy,warto spróbować:)
edyta44 23.04.2012 15:27
pycha
Marlena/Kinia 17.01.2012 16:48
na pewno smaczne
Izabela/bella81 10.07.2011 17:32
no sezon juz się zaczął :)
Grażyna13 04.04.2011 21:44
Robię podobne, pycha!
ben-ka 05.03.2011 08:53
Ogórki ! bez nich w zimie byłoby smutno !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak