Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana ze słonecznikiem i dynią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
rzodkiewki 2 pęczki
papryka zielona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt.
ogórek 1 szt.
szynka 20 dkg
pestki słonecznika 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
sałata masłowa 1/2 główki
szcypiorek posiekany 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana ze słonecznikiem i dynią

Sok z cytryny połączyć z oliwą, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę pieprzu. Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać i pokroić w grubszą kostkę. umyte rzodkiewki pokroić na kawałki, ogórka, papryki i szynkę pokroić w kostkę. Umytą sałatę porwać na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, posypać szczypiorkiem i uprażonymi na patelni pestkami dyni i słonecznika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak