Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkopolskie pyry z gzikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 8 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat
starty zolty ser 2 lyzki
serek pleśniowy 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 lyzka
biały ser 200 g
ząbek czosnku
jogurt 1 kubeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkopolskie pyry z gzikiem

ugotowane ziemniaki zozetnij na po i z kazdej polowki wydraz delikatnie srodek .oprusz ziolami prowansalskimi. Zolty ser wymieszaj z bulka tarta i pokrojonym w drobniutka kostke serkiem plesniowym.Mieszanka napelnij ziemniaczki .Uloz je na blasze i piecz ok.20 minut w tem. 200st. Wtym czasie przygotuj gzik .Twarog rozgniec widelcem,dodaj do niego jogurt.Cebule poszatkuj a czosnek zozgniec i dodaj do sera .dopraw. Tak przygotowana mase nakladaj na upieczone ziemniaki . podawac gorace .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.07.2011 09:38
Bardzo fajne! Bardzo! :)
MAŁY 08.02.2011 11:28
dobre
IZABELA29 06.12.2010 10:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak