Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier ogrkowy 1 sł
włoszczyzna 25 dag
tłuszcz 2 dag
mąka 4 dag
śmietana 1 szkl
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na szybko

Włoszczyznę obrać, opłukać, rozdrobnić.
Z włoszczyzny, wody i tłuszczu ugotować wywar, podprawić mąką rozmieszaną z wodą, zagotować.
Dodać śmietanę, przecier ogórkowy, sól, pieprz, podgotować jeszcze chwilę.
Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak