Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rucoli i grillowanej wieprzowiny, z serem żółtym i granatem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek wieprzowy
rukola
ser żółty
olej
sos sojowy, papryka mielona
kolendra mielona
musztarda
sok z cytryny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rucoli i grillowanej wieprzowiny, z serem żółtym i granatem

3 plastry chudego karczku wieprzowego opłukałam, osuszyłam. Przygotowałam pastę z dwóch łyżek sosu sojowego, 2 łyżek oleju, 1 łyżki musztardy z prażoną cebulką, 1 łyżki soku z cytryny oraz papryki mielonej słodkiej i mielonej kolendry. Tą mieszanką posmarowałam kotlety i włożyłam je do woreczka foliowego - odłożyłam do lodówki na kilka godzin. Następnie ugrillowałam na ruszcie - można też usmażyć na patelni dodając odrobinę oleju. Gotowe odłożyłam żeby mięso odpoczęło. W tym czasie ser Gouda pokroiłam w kosteczkę, rukolę i kilka gałązek natki opłukałam i osuszyłam. Z granatu wyjęłam soczyste pesteczki. Lekko przestudzone mięso pokroiłam w kostkę. Na talerzach ułożyłam porcje zieleniny przekładając ją mięsem. Posypałam serem i granatem, polałam sokami, które wyciekły z mięsa podczas krojenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 13.07.2015 16:10
Musi być pyszne
mariusz14 28.03.2012 22:23
genialne
Misia90 25.09.2011 08:50
ekstra
Marysia 25.09.2011 08:46
super
Karolina69 25.09.2011 08:41
fajne
wolochski 01.03.2011 21:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak