Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1/2 szklanki
słodka śmietanka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mak 4-5 łyżek
makaron mieszany 40 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

W rondelku z nierdzewnej stali podgrzewać na małym ogniu, sale mieszając, mleko, miód, śmietankę i mak- powinna powstac jednolita masa. W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do miodowego sosu. Wymieszać. Natychmist podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.01.2013 15:32
zjadłabym;)
kupiska 27.07.2012 13:02
bardzo dawno temu jadłam... smaczne danie
Jodaj 27.07.2012 09:22
pyszne :)
ewaa 19.07.2012 19:18
super
sunnymood 14.05.2012 21:48
fajny obiad ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak