Frykadelki serowe

Frykadelki serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • ser żółty

    20 dag
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • gałka muszkatołowa mielona

    1/2 łyżeczki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać starty na jarzynówce ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej mięsnej masy formować niewielkie, podłużne kotleciki. Kotleciki panierować w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzaną patelnię wkładać kotleciki i smażyć je ze wszystkich stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

23.01.2014 23:04
smaczniutkie :)

IKrakowianka

21.02.2013 22:46
smaczne :)

manaika

03.06.2012 00:25
pycha

gosia47-47

24.03.2011 17:41
ekstra

Iwusia

21.05.2010 00:12
Pycha :) Ja z takiej masy tworzę paluchy :) Przepis wart polecenia !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat