Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki serowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
ser żółty 20 dag
natka pietruszki 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki serowe

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać starty na jarzynówce ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej mięsnej masy formować niewielkie, podłużne kotleciki. Kotleciki panierować w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzaną patelnię wkładać kotleciki i smażyć je ze wszystkich stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.01.2014 23:04
smaczniutkie :)
IKrakowianka 21.02.2013 22:46
smaczne :)
manaika 03.06.2012 00:25
pycha
gosia47-47 24.03.2011 17:41
ekstra
Iwusia 21.05.2010 00:12
Pycha :) Ja z takiej masy tworzę paluchy :) Przepis wart polecenia !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak