Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 szt
wywar z kurczaka 1,5 l
cebula 1 szt
papryka czerwona 2 szt
soczewica zielona 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
czubrica czerwona 1 łyżka
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
bulion 1 kostka
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym

Kurczaka ugotować. Wyjąć ostudzić i obrać z kości. 1,5 litra wywaru odlać. Wrzucić do wywaru kostkę bulionową, paprykę, cebulę i soczewicę. Ugotować do miękkości- wyjąć warzywa i ostudzić. Obrać paprykę ze skórki i zmiksować razem z soczewica i cebulą . Doprawić sola, pieprzem, sosem sojowym, czubricą. Dołożyć przecier pomidorowy oraz mięso z kurczaka i gotować około 10 minut. Podawać np. z puree z soczewicy i kaszą jęczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 03.09.2013 11:07
bardzo smaczny:)
MAR3STA 07.12.2010 19:35
bardzo fajny pomysł i eleganckie podanie, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak