Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt.
kapusta biała kilka liści
musztarda 2 łyżki
płynny miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1-2 łyżki
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w miodzie

Liście kapusty włożyć na 1-2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzić, osuszyć. Polędwiczki oczyścić, posmarować musztardą wymieszaną z miodem, sokiem z cytryny i kolorowym pieprzem. Włożyć na godzinę do lodówki.
Każdą polędwiczkę ciasno owinąć liśćmi kapusty, ułożyć w natłuszczonej formie, skropić olejem. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Wyjąć, pokroić na grube plastry. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 09.03.2011 23:53
brzmi ciekawie
Sylwia88 23.12.2010 00:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak