Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z zielonej soczeiwcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 200 gr
masło 50 gr
kminek Prymat 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z zielonej soczeiwcy

Soczewicę wypłukać, namoczyć na 30 minut. Gotować do miekkości( ok. 45 minut) w wodzie razem z kminkiem i sosem sojowym. Odcedzić, jeszcze gorące zmiksować z masłem. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym oraz sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.02.2014 14:24
wygląda bardzo smakowicie
Natalia/tubisiek 15.01.2011 14:59
nigdy nie jadłam a wygląda bardzo zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak