Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki po lyonsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
cebula 2 szt
olej roślinny 2 łyżki
masło 1 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki po lyonsku

Ziemniaki obrać i podgotować na solonej wodzie.Lekko twardawe ziemniaki ostudzić,i pokroić w cienkie plastry.Na nie wielkiej ilości masła i oleju usmażyć posiekaną cebulę.Odstawić.Na pozostałej masie i oleju usmażyć ziemniaki.Przyprawić do smaku dodać natkę pietruszki i cebulę.Wymieszać dokładnie i od razu podawać.Jest to dobry dodatek do jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak