Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
sól, pieprz
czosnek
mąka
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso pokroić w plastry, ubić tłuczkiem, z obu stron oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Bitki z obu stron obtoczyć w mące i smażyć na patelni z olejem z obu stron. Gdy są już odpowiednio usmażone przekładamy je do garnka. Do garnka wlewamy wodę, tyle aby zakryła bitki, dodajemy liść laurowy, Vegetę,kminek i dusimy je na wolnym ogniu, jeżeli sos jest za rzadki zagęszczamy go wodą. Dla uzyskania lepszego smaku dodaję zawsze kilka suszonych grzybków. Gotujemy aż bitki będą kruche.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 13.07.2011 16:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak