Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje śledzie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 szt
pieprz mielony ( kolorowy )
sok z cytryny z 2 szt
mleko
śledzie 2 (całe)

Przepis i sposób przygotowania na: Moje śledzie

śledzie oczyścić, wyjąć kręgosłup i ości i wymoczyć (trudno podać czas, bo śledzie solone są w r ożny sposób).Ostatnie pół godziny moczyć w mleku. Cebulę pokroić w piórka, lekko roztrzeć palcami z soą i cukrem. śledzie opłukać i osuszyć.Pokroić w 2-3 cm kawałki.Obfice skropić sokiem z cytryny.W słoiku układać warstwami cebulę i śledzia.Każdą warstwę posypać mielonym kolorowym pieprzem.Ostatnią warstwą ma być cebula.Całość zalać olejem.Odstawić na 2-3 dni.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:57
Dobre śledzie.
eliza135 09.09.2012 12:18
smaczne
Henryka2 15.12.2011 09:37
Izabela, wierz mi,że są dobre a i wyglądają całkiem, całkiem!
Izabela/bella81 01.12.2011 09:45
uwielbiam śledzie, a te muszą być całkiem niezłe:)
evita0007 22.05.2011 13:41
jeny ale pieknie mnie kuszą :-)
Jolanta_P-S 17.02.2011 20:38
coś dla mojego męża, on tylko wyszukuje różne przepisy na sledzie, modyfikuje i testuje, musze mu ten przepis podsunąć;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak