Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na bulionie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 500 ml
woda 700 ml
pieczarki 500 g
makaron świderki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na bulionie

Bulion (ja użyłem zrobionego wg przepisu \"Bulion z kaczki\") podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy wodę (tutaj proporcję mogą być różne, w zależności od mocy bulionu i jaką intensywny smak chcemy uzyskać w naszej pieczarkowej), pokrojone pieczarki i gotujemy ok 45 min. Makaron gotujemy oddzielnie i zalewamy go gotową zupą bezpośrednio przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 22.02.2012 21:15
pyszna
Grażyna13 31.01.2012 11:12
Robi? podobna, pyszna jest :)
agata1722
agata1722 02.01.2011 10:37
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak