Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z gorgonzolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 250 g
GORGONZOLA 10 dag
olej z pestek winogron 1 łyżeczka
żółtko surowe 1
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z gorgonzolą

Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia. Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem). Całość wyrabiamy na jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.01.2014 14:02
Pyszności.
kuklik 27.11.2012 08:19
uwielbiam tatara szkoda że jest drogi i rzadko się go robi
Grażyna13 07.02.2012 10:17
Pyszny i pomysłowy :)
Seba 20.08.2011 15:36
gratuluję pomysłu jak dla mnie to super
ben-ka 27.03.2011 13:01
Z serem nie serwowałam....jeszcze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak