Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pecorino

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pecorino 10 dag
gruszki 3-4 sztuki
rukiew 15 dag
oliwa 4 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pecorino

Gruszki umyć, pokroić w ćwiartki i oczyścić z nasion. Podpiec na ruszcie grilla lub w piekarniku przez 2- 3 minuty. Rukiew opłukać, osuszyć, przełożyć do salaterki i skropić delikatnie oliwą i octem balsamicznym. Dodać sól i pieprz do smaku. Ser pecorino zetrzeć na jarzynówce, dodać do sałaty, na wierzchu ułożyć pieczone gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.07.2013 23:00
smaczna sałatka
Wafelek2601 17.04.2013 21:50
Ciekawy pomysł
IKrakowianka 05.08.2012 19:58
świetna
Katarzyna/kate1980 17.04.2012 22:32
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak