Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń w koperkowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z okonia 4 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 3 łyzki
sól
pieprz
masło 2 łyżki
Sos Holenderski: 1 opakowanie
śmietana 50 ml
koperek 2 łyżki
groszek zielony 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń w koperkowym sosie

Filety osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, opruszamy przyprawami, obtaczamy w mące i smażymy. Groszek gotujemy, miksujemy, dodajemy sos, posiekany koperek, śmietanę, doprawiamy. Podajemy rybę polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak