Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki pomidorowe z pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
mąka gryczana 2 łyżki
mąka pszenna ile trzeba
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
mięso mielone 400 gr
pesto 100 gr
żółty ser ostry 200 gr
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki pomidorowe z pesto

Z mleka oraz 1 szklanki wody, jajek i mąki pszennej a także gryczanej przygotować ciasto- ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odrobinę posolić, posłodzić wymieszać dokładnie z przecierem i ze słodką papryką. Usmażyć naleśniki. Mięso wysmażyć na oleju z dodatkiem czosnku. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Każdy naleśnik smarować pesto, oprószyć serem , faszerować smażonym mięsem i zwijać w rulonik. Zwinięty również posypać serem, udekorować oliwkami i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 09.02.2013 14:45
pyszne
Małgorzata106 08.09.2012 19:52
super
Ewelina38 16.07.2011 23:38
bardzo apetycznie wyglądają
matii6 05.03.2011 19:51
znakomicie wyglądają
Henryka2 14.12.2010 23:11
Bardzo apetycznie wyglądają!
SmacznaPyza 13.12.2010 17:26
bardzo ładnie i smakowicie wyglądają
MAR3STA 07.12.2010 19:32
bardzo smaczne
alaaa 07.12.2010 17:39
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak