Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w sosie keczupowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
majonez 4 łyżki
śmietana 30% 3 łyżki
keczup pikantny 4 łyżki
przyprawa uniwersalna 0,5 łyżki
czosnek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w sosie keczupowym

Mięso umyć, pokroić, natrzeć delikatnie solą pieprzem i czosnkiem, w miseczce wymieszać majonez , śmietanę i keczup oraz wegetę, mięso dać do woreczka do pieczenia, wlać przygotowany sos , zapiąć woreczek, piec ok 70 min. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.02.2013 20:47
znakomite
Ela15 23.04.2012 11:25
smacznie brzmi
Kopiko1983 04.05.2011 05:56
Dobre!
miki47 07.03.2011 15:30
pycha
gusia1000 11.02.2011 14:05
Nawet za czasów jedzenia mięsa, nigdy tego rodzaju nie jadłam i nie wiem jak ono smakuje.
mdepfs 09.02.2011 12:07
smaczny fastfood

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak