Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pod beszamelem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
pieczarki 15 dag
masło łyżka
mąka 1,5 łyżki
mleko 1,5 szklanki
szynka w kawałku 30 dag
żółty ser 10 dag
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
pęczka natki pół
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pod beszamelem

Kapustę kroimy na 6 części w taki sposób aby liście nie oddzieliły się od głąbu. W garnku gotujemy osoloną wodę i wkładamy kawałki kapusty gotujemy ok 5 minut. Następnie wyciągamy kapustę i układamy w nasmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Pieczarki pokroić w plastry smażyć na maśle +sól, pieprz. W rąndlu rozpuścić masło dodać mąkę przysmażyć wlewając mleko + sół pieprz i gałka dotego ser z tarki + kawałki szynki dodać do sosu całość smażymy 8 min. Kapustę polać sosem posypać pieczarkami i zapiekać 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 05.12.2010 15:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak