Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzika gęś pieczona po kurpiowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1
Goździki całe Prymat
pieprz
sól
cebula
masło
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: dzika gęś pieczona po kurpiowsku

oskubaną oczyszczona gęś pokroić na części.Oprószyć solą i pieprzem.Każdy kawałek mięsa naszpikować goździkami.Cebulę pokroić w talarki,masło stopić.Do tłuszczu włożyć mięso i cebulę,nast. piec ok 30 min.Usunąć goździki i posolić.powstały sos zagęścić mąką,rozprowadzić wodą i zagotować.Sosem zalać mięso i ochłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 05.12.2010 10:01
świetnie, tylko skąd tą dziką gęś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak