Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka/Chleb w jajku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb
bułka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka/Chleb w jajku

SPOSÓB NA STARE PIECZYWO!

1. Bułkę lub chlebek pokroić na pajdy.
2. w miseczce roztrzepać jajka.
3. Pajdy moczyć w jajku i smażyć na patelni, aż się zarumienią ( bułka smaży się krócej)
4. jeszcze ciepłe wykładać na talerz.

Można podawać na słono lub na słodkO posypane cukrem.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 05.12.2010 23:26
z bułką sa nawet lepsze :)
Szarrikka 05.12.2010 07:30
Super! Nie wiedziałam, że z bułką też tak można zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak