Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z maku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 8 dkg
cukier 9 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dkg
jaja 3 szt
skórka z cytryny
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z maku

Mak zalać gorącą wodą i gotowac na małym ogniu przez 10 minut. Dobrze odcedzić i zemleć trzy razy. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mak, skórkę cytynową, kilka kropel aromatu oraz bułkę tartą, dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą. Piec około 30 minut. Podawać posypane cukrem pudrem lub z keksem bitej śmietany.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak