Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z boczniaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler,por kawałek
boczniaki 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło mąka 1 łyżka
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z boczniaka

włoszczyznę oczyścić,ugotować w 1,5 litra osolonej wody,odcedzić pokroić w paseczki,włożyć do wywaru,grzyby oczyścić,pokroić w paseczki,cebulę w piórka,włożyć do wywaru razem z liściem i zielem,gotować 20min.przyprawić do smaku przyprawą do zup,imbirem,majerankiem i gałką muszkatołową,z masła i mąki zrobić zasmażkę,dokładnie rozprowadzić w zupie i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.04.2011 14:30
pyszne!
Tomek16 05.12.2010 12:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak