Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe medaliony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 szt.
mąka pszenna 1 szklnaka
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe medaliony

Cukinię myjemy i kroimy na centymetrowe plastry, posypujemy solą i pieprzem.
Jajka roztrzepujemy z mąką, mlekiem, rozkruszoną kostką Rosołu wołowego i pieprzem, tak żeby ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki - nie może spływać z cukinii. Plastry cukiniimaczamy w cieście z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak