Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w panierce kokosowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
bułka tarta pikantna 4-5 łyzek
wiórki kokosowe 4-5 łyżek
pierś z indyka 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w panierce kokosowej

filety z indyka delikatnie rozbijamy tłuczkiem. każdy delikatnie solimy i pieprzymy. Jajko roztrzepujemy i maczamy każdy filet w jajku i obtaczamy w bułce wymieszanej z wiórkami kokosowymi i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak