Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany ser na posłaniu jagodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 4 szt
jajko 2 szt.
pietruszka 1 mini kostka
jagody 200 g świeże lub mrożone
wino białe 1/2 szklanki
cukier kryształ 1 czubata łyżeczka
mąka pszenna do obtaczania
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany ser na posłaniu jagodowym

Do bułki tartej wkrszamy mini kostkę, jajka roztrzepujemy. Ser panierujemy w mące pszennej, jajach i bułce tartej. Następnie smażymy go w głębokim tłuszczu ok. 5 min. Jagody rozgotowujmey w rondelku z winem i cukrem tak, by powstał gęsty sos. Na talerzu wylewamy sos a na nim układamy usmażony ser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak