Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klarowny krupnik z pęczaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
pęczak 200 g
borowiki 30-40 G
natka pietruszki DO SMAKU
sól DO SMAKU
pieprz cały mielony Prymat DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: klarowny krupnik z pęczaku

Grzyby moczymy w wodzie na ok2 godzin. kroimy je w paski. Pęczak i grzyby zalewamy bulionem i gotujemy ok30min. Doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak