Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KWASZONKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 15 dag
cebula 1 kg
kapusta czerwona 9 kg
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KWASZONKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Kapustę, jabłka, pory(cebule) poszatkować, wymieszać z solą, ubić ciasno w garnku.
Kwaszonkę przykryć czystym płótnem i docisnąć, obciążyć.
Przetrzymywać w kuchni tak długo aż przeminie okres burzliwej fermentacji, a następnie wynieść kwaszonkę do piwnicy.
Przed podaniem skropić oliwą i posypać cukrem, jest znakomita surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak