Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny
Polewa: Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy cukier oraz wodę.Następnie dodajemy kakao.Gotujemy 3 minuty. Wylewamy na zimnego piernika posypujemy orzechami.
Ciasto: | |
jaja | 2 szt |
cukier | 1 szklanka |
mleko | 1 szklanka |
mąka | 2 1/2 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
powidła | 3 łyżki |
olej | 0,5 szklanki |
kakao | 3-4 łyżki |
Polewa: | |
masło | 1/3 kostki |
woda | 3 łyżki |
kakao | 2-3 łyżki |
cukier | 2-3 łyżki |
orzechy włoskie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: