Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadella w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 12 plastrów
mleko 300 ml
mąka 0,5 kg
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadella w cieście

Mortadele kroimy na plastry grubości ok 0,5 cm. Wyrabiamy dość geste ciasto z mąki, jajek i mleka oraz przypraw. Zanurzamy każdy plaster mortadeli w cieście i przenosimy na patelnie najlepiej na dużej łyżce, żeby jak najwięcej ciasta zostało na mortadeli. smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 18.09.2010 12:16
Znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak