Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w kolorowej czapeczce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3 łyżki
cukier puder 5 łyżek
kakao 2 łyżki
migdały w płatkach do dekoracji
truskawki 1 (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w kolorowej czapeczce

Tryskawki umyć i oszypułkować. Margarynę stopić, dodać cukier puder, mieszając podgrzewać na małym ogniu aż się cukier rozpuści. Dodać kakao przesiane przez sitko, wlać 2 łyżki gorącej wody, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, przestudzić. Truskawki maczać do połowy w zastygającej polewie, posypać zrumienionymi płatkami migdałów. Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 04.12.2010 17:01
Godne wypróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak