Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czernina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 litry
krew z gęsi lub kaczki 1 szklanka
susz owocowy 15 dag
włoszczyzna
mąka 1,5 łyzki
ocet
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czernina

włoszczyznę pokroić w kostkę i z oczyszczonymi podrobami i suszem owocowym ugotować do miekkosci,dodać przyprawy.wyjac mieso,uzupwłnić wode,makę wymieszać z krwią,dodać do zupy,ostrożnie zagotować,aby się nie zważyła,doprawić octem,cukrem i solą do smaku.przecedzić.mozna podawać z makaronem jak z kluskami ziemniaczanymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 16.07.2011 15:10
Nie dla mnie taka potrawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak