Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto \"Trzy bit\"

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 7 paczek
budyń waniliowy 2 szt.
mleko 3/4 ltr
cukier 1/2 szkl.
galaretka cytrynowa 1 szt.
cukierki krówki 30 dag
mleko 1 łyżka
margaryna 1 łyzka
śmietana 30% 1/2 ltr
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzki
margaryna 1 szt.
czekolada 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto \"Trzy bit\"

Ugotować budyń - 2 budynie,1/2 szkl.cukru i 3/4 szkl mleka - do gorącego wsypać galaretkę cytrynową i dokładnie wymieszać.
Utrzćc margarynę dodając po łyżce ugotowanego budyniu.
W garnuszku rozpuścić cukierki z 1 łyzką margaryny i 1 łyżką mleka.
Ze śmietany,cukru i żelatyny przygotować bitą śmietanę.
Na dużej tacy ułożyć warstwę herbatników na nie wyłożyć masę budyniową,przykryć herbatnikami i wyłożyć masę z krówek.Następnie znów ciastka i bita śmietanę,
Wierzch ciasta posypać startą czekoladą.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.02.2014 21:30
bardzo smaczne jest takie ciasto
Wacław 02.12.2013 10:16
bardzo lubię to ciasto :-)
dodi 04.11.2013 09:18
uwielbiam to ciasto
IZABELA29 22.08.2013 08:26
bardzo je lubię robić
Motorek 28.06.2013 08:49
pycha ciacho
misia53 22.07.2012 10:51
poproszę kawałek ,prawie piję kawkę
anemon 04.07.2012 07:26
Mnie też kusi to ciasto, ale szkoda, że nie ma Twojego zdjęcia, bo "to coś" ze zdjęcia raczej nie zachęca do wypróbowania.
IZABELA29 02.05.2012 10:07
ciacho do wypróbowania
anemon 05.04.2012 00:08
ben-ka w sprawie zdjęcia napisz maila do DS.
Izabela/bella81 02.04.2012 10:13
Ja robię trochę inaczej, ale każde "3bit" jest pyszne :)
cooleczka 18.02.2012 19:52
świetny pomysł - uwielbiam 3bita
Maniek2 19.01.2012 09:15
super
anemon 17.01.2012 08:01
Super ciasto i duża porcja.
ben-ka 16.01.2012 17:06
Octo dlaczego mi wklejasz taką fotkę:(:(:(
ben-ka 04.12.2011 15:53
Oj tam,oj tam Brydzia taka nazwa:) a jakie podzielne ..bo duże.
Brigitte 04.12.2011 15:39
ciasto przepysznie, ale trzy bitem nie jest :) to moje ulubione batoniki. jednak muszę przyznać, że gdyby miały taką galaretkę i krówki kochałabym je bardziej :)
MAŁY 19.08.2011 21:18
pysznie
FAFIK 06.08.2011 19:27
moje ulubione!
kuklik 08.04.2011 17:33
ciekawe
barbara11561 22.03.2011 09:05
Pychotka
ElizaT 12.12.2010 15:58
ciasto jest super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak