Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANGA Z WARZYWAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet pangi lub innej ryby 40 dag
marchew 2-3
pietruszka, pół selera
mąka kukurydziana 2-3 łyżki
olej do smażenia
sól, pieprz
pomidory krojone z puszki 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: PANGA Z WARZYWAMI

Rybę pangę odmrozić, pokroić na kawałki , oprószyć mąką kukurydzianą, posolić i popieprzyć, odstawić na kilka minut i obsmażyć na oleju z obu stron.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, resztę warzyw zetrzeć na grubej tarce.
cebulkę obsmażyć na łyżce oleju, dodać pozostałe warzywa, podlać wodą i dusić do miękkości , przed końcem duszenia dodać pomidory z puszki, jeszcze podusić parę minut. Do rondla włożyć kawałki obsmażonej ryby i dusić, aż ryba będzie miękka,
moim chłopakom najlepiej smakuje z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak