Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza wielosmakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
sól 1 płaska łyżeczka
cukier szczypta
keczup do posmarowania
pieczarki 20dag
cebula 1 mała
papryka czerwona 1/2 szt
szynka kilka plasterków
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
oregano
Kucharek przyprawa do potraw
ser żółty
woda niecała szklanka (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza wielosmakowa

W misce wymieszać mąkę, sól, drożdże i szczyptę soli.Wlać wodę i szybko wyrobić.Miskę wysmarować wewnątrz olejem, włożyć ciasto i przykryć ściereczką.Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Pieczarki obrać pokroić, podsmażyć z cebulką.Paprykę pokroić w drobną kostkę, szynkę również.
Blachę dużą posmarować olejem.Wyłożyć ciasto i rozciągnąć rękoma na wielkość blachy.Posmarować keczupem.Ułożyć pieczarki, szynkę, paprykę i kukurydzę.Na wierzch zetrzeć żółty ser(dość sporo).Całość posypać oregano i kucharkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 02.11.2011 16:30
Ciekawe z ty Kucharkiem ;)
MAR3STA 09.12.2010 17:19
twoja pizza wygląda znakomicie, aż ślinka cieknie
patusia 04.12.2010 15:18
Uwielbiam pizze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak