Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert pamierowany z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krążek dowolnegro sera 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g.
jajko 1 szt.
żurawina 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert pamierowany z żurawiną

Danie przyrządzać z sera bezpośrednio wyjętego z lodówki. Krążek camemberta starannie obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Docisnąć panierkę. Panierka powinna być zwarta i gruba, aby ser podczas smażenia nie wypłynął. Olej i roztopione masło mocno rozgrzać, ser ostrożnie włożyć do tłuszczu i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniku. Camembert podajemy gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 20.01.2013 17:52
super
kasienka23 19.12.2011 11:36
z pewnością pyszne
Misiakova 22.02.2011 17:01
pycha :)
IZABELA29 04.12.2010 17:04
prosze o wiecej przepisó

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak