Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski wątrobiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 20 dkg
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
jaja 2 sztuki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kluski wątrobiane

Wątróbkę zemleć na maszynce do mięsa wymieszać z masłem mąką natką pietruszki dwoma żółtkami solą pieprzem do smaku po wyrobieniu masy dodać pianę ubitą z dwóch białek delikatnie wymieszać kluski kłaść łyżką na wrzącą wodę i gotować pod przykryciem ok 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

becia879 06.12.2010 09:32
nespotykane
mirosława4 04.12.2010 14:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak