Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
miód 1 szklanka
Napar z kawy 1 szklanka
masło 5 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
marmolada 20 dag
lukier cytrynowy
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Miód topimy razem z masłem, przyprawą piernikową oraz naparem z kawy. Łączymy z żółtkami utartymi z cukrem. Ucieramy całość, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Całość mieszamy z pianą z białek. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Odstawiamy na 24 godziny. Przekrawamy i przekładamy marmoladą i lukrem, smarujemy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak