Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag
sól szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 15 dag
jajko 1 sztuka
masa
serek śmietankowy 25 dag
mąka ziemniaczna 1 łyżka
jaja 2 sztuki
cukier 15 dag
rabarbar 4 łodygi
sok z cytryny 1 sztuka
skórka z cytryny - otarta 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rabarbarem

Z mąki, soli, cukru waniliowego, masła, jajek zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i na 40 minut wstawiamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do natłuszczonej formy do tarty.
Ser ucieramy z mąką ziemniaczaną, jajkami, połową cukru, sokiem i otartą skórką z cytryny. Rozkładamy na cieście.
Rabarbar obieramy, obtaczamy z cukrze i układamy na masie twarogowej. Pieczemy około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 24.03.2012 22:20
O, sernika z rabarbarem jeszcze nie jadłam :)
zuzanna_z 09.03.2012 12:55
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak