Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w occie winnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ocet winny 6 łyżek
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w occie winnym

Buraki gotujemy z listkami laurowymi. Odcedzamy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy do nich ocet winny, cukier i sól. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak