Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranki wielkanocne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 40 dag
cukier 10 dag
sól szczypta
mleko 200 ml
jaja 3 sztuki
masło 12 dag
skórka pomarańczowa 12 dag
migdały siekane 10 dag
sok z pomarańczy 4 łyżki
cukier puder
drożdże 1 opakowanie
Do dekoracji:

Przepis i sposób przygotowania na: Baranki wielkanocne

Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i foremką w kształcie baranka wycinamy ciasteczka. Pieczemy, nakłuwamy, nasączamy sokiem z pomarańczy, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak