Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka po Crisowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuka
przyprawy prymat
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 torebka
wino białe
ser gouda 30 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka po Crisowsku

1. Pierś z kurczaka wkładamy do miski zalewamy białym winem.
2. Na patelni cały ser zasmażamy.
3. Dodajemy do sera dowolne przyprawy.
4. Zamoczoną pierś z kurczaka owijamy folią i wkładamy do piekarnika na 10 min.
5. Wykładamy pierś i obmaczamy w panierce.
6. Wkładamy zasmażany ser i kładziemy na piersi i zawijamy.
7. Wkładamy do brytfanki zalanej do połowy białym winem i pieczemy 30 min.
Życzę smacznego. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.09.2011 13:58
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak